Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Disse feilene må du unngå på eksamen i drone

Ved hjelp av oppgavene våre har vi snart hjulpet over hundre dronepiloter med å bestå eksamen i drone A2 hos Statens vegvesen. Det gjør at vi begynner å se tendenser på hva som gjør at man består, og hva som gjør at man stryker. Derfor har vi laget denne oversikten over feilene du bør unngå å gjøre når du tar eksamen.

Statens vegvesens trafikkstasjon, hvor man avlegger droneeksamen

I gamledager - det vil si for noen år siden - tilhørte dronepilotene ulike operatørkategorier: RO1, RO2 og RO3. Regelverket var tilpasset norske forhold, men det var åpenbart behov for å harmonere det med regelverk ellers i Europa. Ikke minst fordi droneprodusentene forholder seg til det store EU-markedet, mer enn det norske særregelverket.

Etter at overgangsperioden mellom gammelt og nytt regelverk var over, oppdaterte vi spørsmålene våre til droneprøven slik at de dekker de nye kategoriene og klassene innen droneflyging. Både operatørkategorier og droneklasser.

Nå bikker vi snart hundre elever på drone A2. Gjennom gode tilbakemeldinger fra dem som har tatt eksamen har vi nå endelig utarbeidet listen over feil du må unngå på din prøve!

Hvilke feil bør jeg unngå på prøven?

Dette er feilene du ikke bør gjøre for å bestå:

1. Lær deg klassene for drone

Droner er nå delt inn i ulike klasser, som C1, C2, C3 osv. Klassene har ulike krav til vekt og underkategori.

2. Lær deg underkategoriene for dronepiloten

En dronepilot er ikke lenger en dronepilot RO1, men en dronepilot i en gitt underkategori. Lær deg de ulike mulighetene og begrensningene i de forskjellige kategoriene.

3. Vit hvor du finner informasjon

Skal du filme eller bruke andre sensorer? Sjekk at du husker hvilke nettsider som gir deg informasjon om hvor du har lov til å fly, om det er spesielle forhold, NOTAM og annen viktig informasjon du bør kjenne til.

4. Lær terminologien

Når du skal svare på eksamensspørsmål om drone A2 så vil du måtte forholde deg til en del ord og begreper. Lær ordene og forstå hvilken betydning de har i konteksten. Et eksempel er turbulens som følge av termikk.

Et annet eksempel kan være å regne ut energiinnholdet i dronebatteriet. En ting er formelen du må bruke, en annen ting er å forstå hva energiinnhold er, og hvorfor det er viktig.

Bonustips

Her er noen kjappe tips for deg som har tenkt til å bestå:

  • Mengdetrening: Bruk oppgavene våre i drone A2 flittig.
  • Diskuter med andre: Snakk gjerne med oss på chatten. Vi elsker å snakke om verdens beste hobby/jobb!
  • Ha fagkunnskap: Forstå begrepene og les deg opp på nettsidene til ulike droneprodusenter. Det kan være interessant å se hva de legger vekt på.
  • Forstå feilene du gjør: Lag gjerne en logg der du noterer hvilke utfordringer du har i de forskjellige oppgavene. Da kan du jobbe målrettet med det som er vanskelig.

Vi krysser fingrene for at du kommer litt på vei ved hjelp av tipsene våre. Vi har laget en liten test hvor du kan se om du vil bestå droneprøven. Sjekk den ut!

Ta gjerne kontakt på chat eller epost om du har kommentarer eller spørsmål.